Látom megtaláltad.:-)
Beszélgessünk pálinkáról, pálinkafőzőkről.
gondok a tömítéssel
Ákos | 2014.12.30
Üdv! az lenne a problémám ,hogy az e hónap elején vett 30literes főzőm a legutóbbi finomításkor "szelelt" a kupola tömítésénél.Kitakarítottam ahogyan csak lehetett , szépen tisztára és ezután is szelelt.A szilikoncső tömítéssel lehet a baj ?Sem az üst sem a kupola nem sérült.
Re:gondok a tömítéssel
Miklós | 2014.12.31
Üdvözlöm!
Ha "szelel" a sisaktömítés, szerintem nem áll vízszintben a hűtő, és valamelyik menetben "folyadék dugó" alakulhatott ki. Ilyenkor kicsit felmegy a nyomás a rendszerben. Ha áthabzás nem történt, és nincs eldugulva a páracső, vagy a hűtő, akkor csak ez lehet a probléma. Ilyenkor szokott az is előfordulni, hogy főzés közben "köpködve", szakaszosan jön le a párlat. A beállítást inkább (ha felhív) élőszóban mondanám el. Úgy egyszerűbb, érthetőbb.
Üdv
Miklós
Re:Re:gondok a tömítéssel
Ákos | 2015.01.04
Megvan a probléma oka !A forrasztós T-rézidom tetejébe nagyon mélyen ütöttem bele a dugót és elzárta a pára szabad útját, ezért volt emelkedett nyomás a rendszerben 100 % !!Kipróbáltam hogy a kupola felőli részben belefújtam és alig ment át a levegő... Kivettem a dugót,helyettesítettem egy másik rövidebbel és fénynél láttam hogy ez már nem zárja el a pára útját az átvezető páracsőbe.Valószínűleg eddig is emiatt jött köpködve a párlat és "szörcsögve" hangosan...Probléma megoldva!
Re:Re:Re:gondok a tömítéssel
Miklós | 2015.01.04
Kedves Ákos!
Örülök, hogy megoldódott a dolog!
Lehet hogy le kéne cserélni a dugót, egy hőhatásra nem reagáló szilikon dugóra? :)
Üdv
Mikós
whyski-készítési trükkökre regálnék.
gombászok | 2014.12.03
Kérlek, ne biztasd a látogatóidat whyski készítésre: törvény büntet(heti)!