Szép napot!
Azt szeretném megkérdezni, milyen arányba kell a gabonához előcsiráztatott gabonát adni ??
Beszélgessünk pálinkáról, pálinkafőzőkről.
csiráztatás
Nagy János | 2015.05.29
Re:csiráztatás
Miklós | 2015.06.02
Szép napot!
Ebben az esetben, gondolom a roppantott árpamalátáról van szó, és whisky fog készülni? Ha igen akkor 10% körüli érték lesz a megfelelő arány.
magozás
Gyuri | 2015.01.23
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem szezon előtt. Milyen gyümölcsmagozót érdemes megvenni, csinálni (cseresznye, meggy, sárgabarack szilvához)? Ötletekre, tapasztalatokra lenne szükségem!
Előre is köszönöm!
Szép napot
Re:magozás
Miklós | 2015.01.23
Szia Gyuri!
Az általad felsorolt csonthéjasokat, nem szoktam kimagozni. Inkább a megfelelő aprításra figyelek oda. Annyira le szoktam pépesíteni, hogy szinte lekváros állagú legyen a gyümölcs. Ezután oltom be élesztővel. Az erjedés végére az összes mag, le fog süllyedni a hordód aljára. Ezután Neked csak az lesz a dolgod, hogy lemerd róla a kész cefrét, a magokat meg kiöntöd egy vödörbe, és kész. Ne félj attól hogy "ciános" lesz a pálinkád! Nem lesz az! A magban lévő, csekély mennyiségű cián, a főzésnél, (ha belekerülne) 65-70 fokon megsemmisül, átalakul. (vegyészmérnökök véleménye)
De teszek fel egy idevágó cikket, a csonthéjasokról :)
Üdv
Miklós
Hűtőcső tisztítása.
Gyula | 2015.01.15
Szeretném megkérdezni,hogy hogyan kell kitisztítani a hűtőspirált?
Szeretném ha legközelebb is problémamentesen lehessen főzni és itt olvastam,hogy azt is tisztítani kell,de leírást nem találtam,hogy miként kellene.
Előre is köszönöm!!!
Üdvözlettel Gyula
Re:Hűtőcső tisztítása.
Miklós | 2015.01.16
Kedves Gyula!
Attól függ, mit szeretne kitisztítani belőle? Ha áthabzott a cefre főzés közben, akkor forróvizes áztatást javaslok. Semmiképp nem kéne semmilyen savas folyadékot beleöntenie. Értem ez alatt az ecetet, citromlevet is. Ha kicsit makacsabb a szennyeződés, akkor én előpárlattal szoktam feltölteni, egy éjszakára. ez aztán visz mindent a maga 80%-os alkoholtartalmával.
Re:Re:Hűtőcső tisztítása.
Gyula | 2015.01.16
Köszönöm szépen a gyors választ!
Csak befejeztem a főzést ebben a szezonban és azt hittem,hogy át kell mosatni valami speciális szerrel.
Üdvözlettel Gyula
évelő:-)
stapika | 2015.01.03
B:U.É.K.
Neked és családodnak.
Majdnem ki maradtatok,ha egy topikba nem emlegetnek.:-)